Gebruik de code voor 20% korting op alle trainingen -->

Black Friday

BLACK20%FRIDAY
Wat is Togaf?
Publicatiedatum: January 22, 2020

Wat is Togaf?

TOGAF is een afkorting die staat voor ‘The Open Group Architecture Framework’. Een hele mond vol, maar toch betekent het niet meer of minder dan een verzameling van verschillende technieken en methoden om de ontwikkeling van een bedrijf op een goede manier te ondersteunen en indien nodig bij te sturen.

TOGAF biedt structuur tijdens veranderingen binnen een bedrijf en is daarom een belangrijk hulpmiddel.

The Open Group Architecture Framework combineert de verschillende facetten die van belang zijn bij een adequate bedrijfsvoering zoals bedrijfskunde, informatica en infrastructuur. ICTtrainingen biedt twee verschillende opleidingen om TOGAF methode goed onder de knie te krijgen.

Voor wie is TOGAF?

Ben je werkzaam binnen een bedrijf als leidinggevende, of probeer je dagelijks de verschillende bedrijfsgegevens die binnenkomen te analyseren, dan is een opleiding TOGAF wel iets voor jouw.

Ook als je dagelijks bezig bent met het ontwikkelen van software of je uiterste best doet om computercriminaliteit te weren, dan kan TOGAF een belangrijke methode zijn om jezelf bij te scholen en meer te leren over de manier waarop je met anderen communiceert.

Samenwerken, dezelfde taal gebruiken en alle beschikbare instrumenten benutten kan dan helpen om een duidelijke aanpak uit te stippelen.

Ben je nog niet bekend met TOGAF en wel benieuwd wat een online opleiding bij ICTtrainingen voor je kan betekenen, bekijk dan onze twee verschillende online TOGAF trainingen.

Welke opleiding?

Icttrainingen.nl biedt twee verschillende TOGAF modules die beiden zijn uitgewerkt in de Engelse taal (US).

TOGAF 9.1 Fundamentals

De naam zegt het eigenlijk al. Tijdens deze online cursus maak je kennis met alle mogelijkheden die er zijn om het Framework zo goed mogelijk te benutten.

Deze opleiding is heel geschikt voor deelnemers die niet bekend zijn met The Open Group Architecture Framework methode, er is dan ook geen vereiste voorkennis.

Na het volgen van deze korte online cursus ben je bekend met alle mogelijkheiden die TOGAF kan bieden.

TOGAF 9.1 Advanced

Tijdens deze online cursus maak je kennis met de specifieke kenmerken van TOGAF, zoals de ADM (Architecture Development Method) cycle en leer je hoe je dit in je werk kunt toepassen.

Ook maak je kennis met het TRM (Technical Reference Model) en III-RM (Integrated Information Infrastructure.

Het is belangrijk dat je al enige ervaring met TOGAF hebt opgedaan voordat je besluit om deze opleiding te gaan volgen.

Ben je hier niet zeker van, kies dan voor TOGAF 9.1 Fundamentals of neem contact met ons op.

TOGAF certificering

Een officieel certificaat waarmee je kunt aantonen de opleiding TOGAF 9.1 Fundamentals en Advanced met succes te hebben afgerond is een fantastische aanwinst.

TOGAF is een wereldwijd erkende opleiding die in meer dan 50 verschillende landen wordt afgenomen.

TOGAF, hoe pas je het toe?

Na het volgen van een opleiding TOGAF ben je in staat om gewenste of ongewenste veranderingen binnen een organisatie of bedrijf te identificeren en indien nodig bij te sturen.

Om dit op de juiste manier aan te pakken maak je gebruik van een raamwerk zodat je precies weet of alles gaandeweg het proces naar behoren verloopt.

In samenspraak met collega’s en leidinggevenden stel je de huidige situatie vast, analyseer je doelen en stel je een plan van aanpak op.

Het is belangrijk dat je probeer om de noodzakelijke tijd goed in te schatten en de te verwachte kosten duidelijk in kaart gaat brengen.

Met behulp van een vaste methode analyseer je de impact van het proces en bewaak je tevens alle risico’s.

TOGAF in de praktijk

De uitwerking van TOGAF in de praktijk is nog het makkelijkste uit te leggen als een gecontroleerde verandering.

Het is dan bekend dat er voor het bedrijf of organisatie wijzigingen op komst zijn door bijvoorbeeld een veranderde wetgeving, verplaatsing van productie, een nieuw project of het afstoten of aankopen van een bedrijf.

Deze veranderingen moeten goed worden begeleid en gaandeweg het proces steeds in kaart worden gebracht.

Het toepassen van het TOGAF framework is dan heel belangrijk, want zo komen problemen tijdig aan het licht en is het mogelijk om snel bij te sturen en processen aan te passen.

Praktijkvoorbeeld werken met TOGAF

Er is binnen een bedrijf mogelijk ruimte voor de productie van een nieuw product.

Het idee, dat er veel vraag naar dit nieuwe product is, wordt op het bordje van de manager gelegd. Hij of zij mag aan de slag met deze vraagstelling.

Om een en ander in kaart te brengen kan de manager gebruik maken van een TOGAF framework en de Architecture Development Method die daarbij hoort.

Op deze manier wordt in kaart gebracht waar de productie kan plaatsvinden, hoe het proces tot stand komt en wie daar precies voor verantwoordelijk zijn.

De manager stelt een plan van aanpak op, beoordeeld het product en geeft gewenste veranderingen door.

Met behulp van TOGAF wordt er een analyse gemaakt waarin rekening wordt gehouden met de wensen van de eindgebruiker, de totale kosten, de te verwachten opbrengsten en de mogelijke risico’s.

Het totale proces om dit product op de markt te krijgen en wat daar allemaal voor nodig is wordt volgens de TOGAF methode gedefinieerd.

Delen via: